Iaurt de casa

Aveţi nevoie de 2 litri de lapte, 100 de grame iaurt extra şi 4 linguriţe de smântână. Omogenizaţi iaurtul cu smântâna, apoi amestecaţi cu laptele încălzit la aproximativ 40 de grade. Acoperiţi bine şi păstraţi-l la căldură până se coagulează, cam 10 ore. Apoi amestecaţi. Ar trebui sa aibă o consistenţă densă, la fel ca smântâna.

Puteţi folosi lapte fiert, dar şi nefiert. Dacă l-aţi fiert în prealabil, trebuie să îl lăsaţi să se răcească până rămâne călduţ, altfel nu “se prinde” iaurtul.

Este bine sa încercaţi cu cantităţi mai mici prima oară ca să vă obişnuiţi cu temperatura potrivită de amestecare a ingredientelor.

Puteti adauga inainte de folosire si o crema facuta din fructe de sezon.